Handmatig

Kettingbediening
Raamdecoratie en binnenzonwering wordt vaak uitgevoerd met een kettingsysteem. De witte of metalen ketting met kettinggewicht kan zowel links als rechts worden geplaatst. Door gelijkmatig aan de ketting te treken kan de raamdecoratie of binnenzonwering op- en neer worden bewogen. De lengte van de ketting wordt afgestemd op de hoogte van het vouwgordijn.


Bandbediening
Eenvoudige en betrouwbare handband om scherm of rolluik mee te bedienen. U laat de kwalitatief hoogwaardige en weersbestendige polyesterband rustig door de hand glijden om de zonwering te laten zakken. In gelijkmatige slagen trekt u het scherm of rolluik weer op. Bandbediening kan zowel binnen als buiten worden toegepast.


Staaldraadbediening
Middels een staaldraad met een windwerk kan het scherm worden opgetrokken en neergelaten. U draait de slinger eenvoudig in de gewenste richting. Aandachtspunt is dat het staaldraad, bij het ophalen of neerlaten, nooit slap hangt. Bij het voelen van weerstand moet onmiddellijk worden gestopt met draaien. Staaldraadbediening kan zowel binnen als buiten worden toegepast.


Slingerstangbediening
U haakt de - in lengte variabele - stang met handslinger aan het wormwiel of het dubbel konisch tandwiel. Vervolgens draait u eenvoudig in de gewenste richting. De draaistang zet de overbrenging in gang waardoor het scherm wordt neergelaten of opgehaald. Het systeem kan met of zonder eindbegrenzer worden geleverd.